Livet som guide på Korsika

Det låter som något va?? Och jag ljuger inte när jag säger att det är helt underbart här på Korsika. Just nu är klockan halv sju på kvällen och jag sitter i bikini nere på stranden och njuter av kvälls solen och värmen. 
 
Igår var jag ledig! Väldigt härligt. Dagen tillbringades på bästa sätt. Började med att sova ut tills jag vakna (vaknade självmant redan 08.15.... Trots utgång i mån), sen blev det supergod hotellfrukost med de andra som också varit lediga idag. Jag, Eva och Pernille bestämde oss för att gå ner på klipporna och lägga oss för att sola efter frukosten. Efter ca 1 h så gick solen i moln.... Men hallå, på min lediga dag!!!! Jaja! Det fick bli en shoppingrunda på stan som resulterade i första fyndet för mig här nere. En riktigt snygg beige kofta i Kashmir. Superhappy! När vi tröttnat på att shoppa så satte vi oss nere i hamnen och njöt av en kall öl och lite glass. Solen tittade glatt fram igen och efter en sväng på Spar så begav jag mig ner till den stora sandstranden här i Calvi. Köpte med en wrap och lite vatten. Tillbringade sen ca 2,5 h på stranden. Där nere är helt klart turkost vatten med finfin vit sand, så det blev självklart ett dopp också. Stranden är välbesökt och jag tröttnade lite på att trängas. Så då blev det en promenad till SuperU istället. Det här är en supermarket som har ALLT! Mat, kläder, teknikprylar (mobiler, kameror, dammsugare...) osv. Sen gick jag hemåt igen. Det är så tråkigt att sitta uppe på rummet, så jag fyllde på vattenflaskorna och begav mig ner till en mycket mindre strand precis nedanför hotellet. Och där satt jag och njöt av kvälls solen :) sen på kvällen var jag ute och åt med Eva (vår danska receptionist)! Första gången för mig sen jag kom hit. Har bara ätit på hotellet och mina lunchpaket som man får med på sina utflykter. Och lite fyllemat så klart ;) de har gatustånd där man kan köpa crêpes, paninis och mycket annat gott :) vi åt iaf på en jätte mysig restaurang nere invid hamnen. Satt uppe på trakterrassen så hade världens utsikt! Och god mat var det också. Jag åt "A Corsican Hamburger", där det speciella var korsikansk bacon och ost, yummie! 
 
Idag ska jag upp i Bonifato skogen och vandra! får berätta lite mer en annan gång :)
 
Det känns som att jag varit här mycket längre än 2,5 vecka. Helt galet! Men det är väl för att det varit så intensivt och roligt. Tiden går ju fort när man har roligt! 
 
Jag ska försöka skriva snart igen (enligt önskemål hemifrån, hihi), men det är svårt att hitta tiden till det. 
 
Jag hoppas att ni har det bra där hemma iaf!!!
 
Massor med kramar från värmen 

Kommentarer
Aja säger:

På vad härligt att du skriver. Saknar ju dej men känns som man är lite närmare dej när man får följa dej här:)

2013-08-28 | 21:43:08
Caroline säger:

Vad roligt att höra vännen :) saknar dig med! Men snart är jag hemma igen :)

2013-08-29 | 20:22:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback