Lugnet efter en transfer-dag

Igår (lördag) så hade jag transfer-dag. Det innebär många timmar på bussen och byte av gäster. Så det tar på krafterna ;) Det är så tråkigt att skicka hem sina favoritgäster, men samtidigt är det kul när det kommer nya. Men jag är fortfarande så pass ny att det verkligen suger när gäster som man kommit nära måste åka hem. Vi har bland annat haft en helt underbar familj här - familjen Axelsson från Skåne. De har varit så positiva hela veckan och så trevliga. Sen var där Heidi och Thomas från Halmstad som varit här i två veckor. De har rest väldigt mycket så vi hade mkt att prata om. Och vi kom varandra verkligen när. Igår på flygplatsen fick jag många lyckoönskningar, sen var där en gäst som sa att jag var en stjärna :) dom är så söta! Gästerna är verkligen det bästa med hela detta jobbet :) sen är det klart kul men alla utflykter jag får ta med dem ut på.

Det var en väldigt spännande transfer-dag igår. Haha! Lite missförstånd med bussbolaget och liknande. Det blev lite stressigt där ett tag men vi löste det fint. Jag kan ju säga att jag somnade väldigt gott igår kväll och sov nästan 8 h inatt. Gött!

Idag (söndag) börjar jag med lite mingel med gästerna, sen klockan 9 har vi ett informationsmöte för gästerna i restaurangen. Här informerar vi om säkerheten på hotellet, de får träffa vår hotellchef, vår receptionist och sen är det min tur att berätta om våra utflykter. Efter mötet minglar jag med gästerna igen och bokar in dem på utflykter och tipsar om badställen och annat kul. Efter det så har jag lite kontorsarbete. Då ska jag bland annat föra in gallups som gästerna svarat på. Detta är utvärderingsformulär som de fått under veckan. Ett spännande moment att få veta vad gästerna tycker att vi är bra på och vad vi behöver bli bättre på.

Idag blev det dessutom tid över att gå till stranden :) så jag gick och köpte lite lunch och gick ner och la mig i ca 2,5 h innan det var dags för dagens Citadelltur. Här guidar jag gästerna på det fantastiskt vackra Citadellet här i Calvi. Det tar ca 1 h och är en rejäl historielektion ;) jag visar även upp Calvi och berättar om vad man kan hitta på här under sin semester. Det var två damer som nästan svimmade idag... Obehagligt! Men allt gick bra. Det blev ingen bouleturnering heller för alla var så trötta efter turen.

Jag är ensam guide här på hotell Mediterranée :) det är mkt jobb men så kul! Det bästa är att få kombinera pappersarbete med alla utflykter :) vi har ett hotell till här på Korsika. Det ligger i Ile Rousse, ca 35 min härifrån. Där har jag 3 guidekollegor. Vi har alla utflykter tillsammans och jag är med på nästan alla. Jag är ledig en dag i veckan, oftast tisdagar. Sen de dagarna i veckan när vi har två utflykter så får vi dela upp oss lite :)

Sen ikväll blev det en sväng på stan med Rebecca, kollade lite affärer och sen köpte jag lite öl och chips. Sen bar det av ner mot klipporna för solnedgång, bra musik i lurarna och en kall öl med lite chips.

Nu pratar jag med mamma och funderar på att gå och lägga mig i tid för en gångs skull ;) men är inte trött än så får väl bli läsa en bok eller något!

Hoppas allt är bra med er där hemma :)

Tjingeling!