The story begins...

Ska kanske ta det lite från början för er som inte hunnit prata med mig innan jag åkte ;)
 
 
Jag sökte till Langley redan i vintras. Jag fick komma på intervju och redan efter någon vecka fick jag besked om att de tyvärr inte hade någon ledig tjänst som just guide. Men de betonade verkligen att de fått ett gott intryck och skulle höra av sig så fort det dök upp något. Några dagar senare ringde de upp mig igen och hade nu en ledig tjänst på Guadeloupe i Karibien. Wow tänker ni!!! Det gjorde jag med. Tyvärr så var det inte som guide utan som servitris. Tankarna brottades med mina drömmar och jag visste inte vad jag skulle göra. De behövde ett snabbt besked så fick helgen på mig att fundera. I samma veva hade jag fått reda på att jag blivit antagen till STS Alpresors reseledarekurs i maj, plus att jag fått erbjudandet om att vara med och arrangera Europa mästerskapen i BMX i Ängelholm. Ojojoj! Ska jag stanna hem och jobba med det jag utbildad inom eller ska jag ta chansen och åka iväg för att att få in foten i en ny bransch som jag velat jobba i så länge... 2,5 dag på mig att bestämma mig. Jag sov inte mkt den helgen. Till sist slutade det med att jag skrev listor med för och nackdelar på två olika alternativen som jag nu stod emellan. När de väl vara klara så var det rätt självklart vad jag skulle välja. Jag stannade hemma och har haft en kanon vår och sommar verkligen. Det var inget lätt beslut och det tog verkligen emot att ringa och tacka nej. Med de förstod mig och sa att jag skulle höra av mig så fort jag var tillgänglig igen. 
 
Jag åkte till Österrike och hade en intensiv och rolig vecka med STS Alpresor. På min födelsedag fick jag hem mitt rekommendationsbrev från dem och de tycker att guide-jobbet passade mig utmärkt :) weeeiii! De hade inga lediga guide tjänster nu i sommar men kändes ändå väldigt gött!!! 
 
I juni efter att BMX EM var klart så mailade jag till Karin på Langley och jag fick ett snabbt svar. Bara någon timme senare kom det ett mail om att de behövde en guide på Kreta. Jag hade en telefonintervju med en kille som heter David och de ville att jag skulle åka till Kreta. Jag fick några dagars betänketid och var så sjukt nervös. Hade egentligen börjat se fram emot en sommar hemma med allt roligt som skulle hända. Sen blev jag uppringd igen och då hade hotellchefen nere på Kreta bestämt sig för att anställa en lokal guide som kunde grekiska. Attans! Jaja, det var inte meningen den här gången heller. 
 
För ca 5 veckor sedan fick jag sen ett samtal igen. De hade två lediga tjänster på Korsika som guide. OMG! Skulle det äntligen bli av... Hotellchefen här nere var på semester och det tog lite tid med ett klart besked. Men sen till sist blev allt klart och jag skrev på alla papper. Lördagen den 10 aug flög jag från Köpenhamn till Bastia här på Korsika. Och nu sitter jag här! På lördag är det tre veckor sedan jag kom hit. Men jag kan ju säga att det känns som jag varit här mkt mkt längre. Haha! Det är så sjukt roligt. Det är väldigt intensivt men vilken fantastisk erfarenhet! Det bästa med jobbet är lätt alla underbara gäster! Varför har jag inte åkt iväg tidigare??? Det kan man undra. 
 
Nä nu ska jag ut till mina gäster och mingla. Ikväll har jag musik quiz i baren :) ha en trevlig kväll där hemma! 
 
Soliga kramar

Livet som guide på Korsika

Det låter som något va?? Och jag ljuger inte när jag säger att det är helt underbart här på Korsika. Just nu är klockan halv sju på kvällen och jag sitter i bikini nere på stranden och njuter av kvälls solen och värmen. 
 
Igår var jag ledig! Väldigt härligt. Dagen tillbringades på bästa sätt. Började med att sova ut tills jag vakna (vaknade självmant redan 08.15.... Trots utgång i mån), sen blev det supergod hotellfrukost med de andra som också varit lediga idag. Jag, Eva och Pernille bestämde oss för att gå ner på klipporna och lägga oss för att sola efter frukosten. Efter ca 1 h så gick solen i moln.... Men hallå, på min lediga dag!!!! Jaja! Det fick bli en shoppingrunda på stan som resulterade i första fyndet för mig här nere. En riktigt snygg beige kofta i Kashmir. Superhappy! När vi tröttnat på att shoppa så satte vi oss nere i hamnen och njöt av en kall öl och lite glass. Solen tittade glatt fram igen och efter en sväng på Spar så begav jag mig ner till den stora sandstranden här i Calvi. Köpte med en wrap och lite vatten. Tillbringade sen ca 2,5 h på stranden. Där nere är helt klart turkost vatten med finfin vit sand, så det blev självklart ett dopp också. Stranden är välbesökt och jag tröttnade lite på att trängas. Så då blev det en promenad till SuperU istället. Det här är en supermarket som har ALLT! Mat, kläder, teknikprylar (mobiler, kameror, dammsugare...) osv. Sen gick jag hemåt igen. Det är så tråkigt att sitta uppe på rummet, så jag fyllde på vattenflaskorna och begav mig ner till en mycket mindre strand precis nedanför hotellet. Och där satt jag och njöt av kvälls solen :) sen på kvällen var jag ute och åt med Eva (vår danska receptionist)! Första gången för mig sen jag kom hit. Har bara ätit på hotellet och mina lunchpaket som man får med på sina utflykter. Och lite fyllemat så klart ;) de har gatustånd där man kan köpa crêpes, paninis och mycket annat gott :) vi åt iaf på en jätte mysig restaurang nere invid hamnen. Satt uppe på trakterrassen så hade världens utsikt! Och god mat var det också. Jag åt "A Corsican Hamburger", där det speciella var korsikansk bacon och ost, yummie! 
 
Idag ska jag upp i Bonifato skogen och vandra! får berätta lite mer en annan gång :)
 
Det känns som att jag varit här mycket längre än 2,5 vecka. Helt galet! Men det är väl för att det varit så intensivt och roligt. Tiden går ju fort när man har roligt! 
 
Jag ska försöka skriva snart igen (enligt önskemål hemifrån, hihi), men det är svårt att hitta tiden till det. 
 
Jag hoppas att ni har det bra där hemma iaf!!!
 
Massor med kramar från värmen