Söndag

Då var det söndag kväll, IGEN... vart tar tiden vägen? Är galet så fort det går. För en vecka sedan satt jag i Götet med fina kusinen och systeryster och hade filmkväll. Och vad har jag gjort denna veckan? Inte så så värst mycket, haha! Hunnit med ett läkarbesök, lite körning, tjejkväll med Cia (och Simon), tre promenixer Hålerundan runt, tjejkväll med Aja och Evve, ett pass på Friskis och lite annat smått och gott. Helgen har varit bra :) kombinerat jobb, fest och körning. Blev en mkt lyckad utgång med tjejerna igår. Förfest med god mat och trevligt sällskap hos Sandra (där det spårade lite, haha!) och sen vidare till säsongspremiären av 57:an. Är lite sliten idag, men det var det värt. Där var mycket känt folk och bra musik. En lyckad kväll helt enkelt! Körningen går bättre och bättre. Igår körde vi runt i hela Ö. Karup och det kändes ok, plus att vi övade på att parkera. Det är mkt att lära sig, det går iaf framåt :)
 
Satt på FB och kollade runt lite innan och hittade detta inlägg som jag skrev för ca ett år sedan:
 
"Slösa inte din tid på en människa som inte slösar sin tid på dig. Slösa inte din kärlek på en människa som inte slösar kärlek på dig. Slösa inte dina tårar på människor som får dig att gråta om och om igen, utan att fälla en enda tår för din skull! Le mot människor som får dig att le, lita på de som är värda att lita på. Slösa din tid på dem som uppskattar det och kom ihåg att varje människa skapar sin egen lycka genom att välja de människor till sin närhet som får dom att lysa!!! ♥"
 
Det är riktigt bra och säger verkligen något vettigt. Så borde alla tänka alltid - det är lättare sagt än gjort. I know, I've been there. Detta citat är något jag strävar efter att leva efter framöver, även om det inte är lätt.
 
Well well nog om det. Den här helgen för ett år sedan flyttade jag från min fina fina lägenhet mitt inne i stan till Båstad. Inget vidare kul att tänka på om man tänker på omständigheterna runt flytten. Kärleken var slut och lägenheten sas upp. Istället flyttade jag hem till mamma och pappas kompis där jag fick vara inneboende. Efter att kärleken tog slut så bodde jag kvar i lägenheten i nästan 4 månader. Det var ett mycket korkat beslut och nu när jag tänker på det i efterhand så var det inte speciellt smart av mig. Jag mådde dåligt av att bo kvar i "vår" lägenhet och bli påmind om "oss" varje dag. Det är lätt att vara efterklok. Som tur är så har jag världens bästa föräldrar och vänner som hjälpte mig med allt. Det var en väldigt känslosam flytt och jag mådde inget vidare. Möblerna som jag köpte loss lyckades jag låna ut till mamma så de slipper stå på en vind och damma. Och min älskade Lilleman Rocky fick jag ensam vårdnad om och även han fick flytta hem till mamma och hennes katt Kit. Är så tacksam för all hjälp jag fått! Underbara människor som finns runt omkring mig ♥
 
Nu ikväll sitter jag i soffan och njuter av premiär julmusten med lite jordnötsringar och film till. Mys! Nu ska jag koncentrera mig på filmen. Trevlig söndagskväll alla mina vänner!

Vårväder

Två dagar sedan jag skrev och är redan tillbaka. Bra om man jämför med hur det har varit efter GC ;) är det kanske så att skrivlusten är tillbaka? Hoppas kan man ju :) det är så skönt att skriva av sig ibland. Kände ett stort behov av det i förr går och det var så himla skönt efteråt. En lättnadskänsla som spred sig i hela kroppen.
 
Har idag gått Hålerundan med fina vännen Evve. Det var nästan lite vår i luften. Kändes märkligt men var mycket skönt. Det var tredje Hålerundan denna veckan och det känns riktigt skönt att komma igång igen. Igår gav jag mig till och med ut i ösregnet för att ta mig Hålerundan runt. Det är en perfekt runda att gå. Tar ca 1 h och man får gå genom härlig skog och över härliga landskap. Jag slåss med mig själv och försöker minska min tid varje dag. I början gick det ner hyfsat snabbt men nu går det segare. Är iaf nere på 51 minuter som minst. Hejaheja! Nästa vecka ska det även införskaffas ett gymkort på Friskis. Efter jag kom hem från GC i slutet på april har det inte hänt mycket. Jag gick ner en del under mina 10 veckor på ön och jag LOVADE mig själv att fortsätta träna när jag kom hem. Ickes och nickes, nu sitter jag här igen. Så kan det gå ibland och som sagt så är det så himla skönt att komma igång igen :) nu när jag ändå mer eller mindre bara är hemma hela dagarna så kan jag ju lika gärna gå och träna. Skönt att känna så igen och att det äntligen tas tag i!!! Ger mig själv en klapp på axeln efter att äntligen känt sparken i röven som behövdes :P
 
Allt promenixande är bra för att stilla kliandet i benen också som redan uppstått trots att jag bara varit hemma i några dagar efter en vecka iväg på vift, haha! Galet att det blir så. Jag var i Arvika på kurs förra veckan, en kurs i inspirationsteknik. Tre helt fantastiska dagar med en grym föreläsare, en oerhört bra grupp och mycket att lära. Efter kursen bar det av mot Götet där jag stannade fram tills i tisdags morse. En galet rolig helg med fest, lite shopping, släkt, härliga vänner och lite vila. Med betonig på LITE ;) fredagskvällen spenderades med syrran och Happis-Madde på Lilla London med öl, lör var det shopping nere i stan och sen hem till fina kusinen för sushi, förfest och sen utgång med ett gäng härliga tjejer, sön spenderades först på en uteservering med fina Emelie, en räkmacka och ett glas vin och sen hos fina kusinen med matlagning och filmkväll. Mån vilades det och lästes en massa, på kvällen kom två släktingar hem till farfar för middag och tiiiiiidigt tis morgon åkte jag hemåt Skåne igen då jag glömt bort en läkartid. Suck! Typiskt mig, haha. Jag hann dit i tid iaf och hann dessutom med en stor kopp gott te på Espresso house :)
 
Nu ska jag bege mig mot Båstad för att övningsköra med mams, sen blir det eventuellt ett pass på Friskis efter det. Skulle sett hockeyn med Evve egentligen men bussarna går sååå bra här i Skåneland. Men som Evve sa - ett steg närmre ditt körkort och då behöver du inte bry dig om bussarna längre :P haha!
 
Vi hörs väl snart igen! Tjing!

Höst - körkort - äventyr

Då var det åter igen dags för hösten att infinna sig. Det börjar bli lite ruggigt väder ute och löven börjar sakta men säkert falla mot marken. Uppdateringen här har varit dålig sen jag kom hem från Gran Canaria. Jag beklagar detta men har haft så mycket annat för mig och inte känt alls för att skriva. Förhoppningsvis kommer det tillbaka nu :)
 
Det har varit en fullspäckad och konstig sommar. Det har hänt mycket - både jobbiga, känslomässiga och roliga saker. Förstår inte vart sommaren tog vägen. Känns som jag nyss tog examen och sommaren kom sig smygande fram. Men nu helt plötsligt är det höst. Regnet slutar aldrig falla.
 
En av de saker som hänt i sommar är att jag tagit beslutet att flytta hem igen för att kunna spara pengar till mitt körkort (som äntligen är på G) och dessutom för att inte ha någon lägenhet att klabba med när jag äntligen kan ge mig iväg på nya äventyr. Det kliar i benen och jag längtar så efter att få komma iväg och upptäcka världen.
 
Sitter just nu på mitt lilla mysiga rum och tänker på "them good old days" och lyssnar på Mika. Det är med blandade känslor. I allt jobbigt som hänt ser jag ändå mycket positivt. Det har varit mycket känslor att sköta om och där finns fortfarande en del kvar att jobba med. Jag ser iaf att jag är på rätt väg och det känns oerhört skönt.
 
Ju längre tiden går desto svårare har jag att se den personen som jag var för några år sedan. En något osäker tjej som trott sig hittat sitt livs kärlek och drömlägenheten mitt i stan, sambo, förlovad, med katt, väldigt hemmakär och nöjd med tillvaron som inte bestod i så mycket mer än kärleken, vänner och familj, träning, resor och lite ströjobb här och där. Till sist vågade jag ta steget att söka utbildningen som kunde leda till mitt drömjobb, och jag kom in. Det gick i en rasande fart och jag trivdes som fisken i vattnet, jag hade hittat rätt. En sån fantastisk känsla. En dag fanns inte kärleken kvar och det gjorde väldigt ont, det kan det fortfarande göra vissa dagar. Utbildningen rullade iaf på och förra vintern bestämde jag mig för att ha min LIA (lärande i arbete) uppe i Stockholm. Det var skönt att komma hemifrån alla minnen och kaos. 7 veckor kändes som en evighet iväg från Skåne men försvann i en rasande fart och snart var jag hemma igen. Fortfarande knäckt av uppbrottet, ledsen och inte alls speciellt glad för något alls. Jullovet spenderades med jobb och en resa till värmen. Sen var det dags för 6 veckor i skolan innan det var den sista och längsta LIA-perioden som väntade oss. Efter mycket slit hamnade jag till sist på Gran Canaria :) mina 10 veckor på ön har varit avgörande för den personen jag är idag. Det var 10 veckor som var fyllda med oerhört mycket känslor och personlig utveckling och det var absolut det bästa jag någonsin gjort under mina 25 år. Jag träffade fantastiska männsikor, bland annat Johanna som var min handledare på Rocky Adventure där jag hade min LIA. Johanna blev inte bara en väldigt bra vän utan också lite som min egna personliga coach. Hon peppade mig, utsatte mig ständigt för nya utmaningar och vi hade väldigt roligt ihop. Tack Johanna :) hem från GC kom en ny Carro. Mer framåt och positiv, sugen på nya utmaningar mm mm. Detta i samband med mycket annat som dök upp längs vägen, som fantastiska inspiratörer, givande böcker och annat har tagit mig hit där jag är idag.
 
För 4 månader sedan tog jag examen och var färdig Eventkoordinator. Jag lovade mig själv att stanna hemma över sommaren, börja med mitt körkort och sen så fort jag kunde efter sommaren ge mig iväg på nya äventyr. Jag vågade inte ens boka biljetter till SHM som jag så länge velat se live, för dem ska ju spela i nov och då har jag ju åkt för länge sen.... Jag har nu bestämt mig för att stanna kvar hemma i Sverige och Skåne tills jag tagit mitt körkort. Detta bland annat eftersom jag är rädd/glad/kalla det vad du vill för att jag inte kommer "hem" igen på ett tag om jag väl ger mig iväg. Det känns väldigt skönt samtidigt som det kliar i benen och jag håller på att bli tokig av att bara gå hemma och "gå" av tiden. Är lite less på den inrutade vardagen och att det alltid är samma saker hela tiden. Nu har jag däremot ett tydligt mål för att kunna ge mig ut på nya äventyr. Ett körkort! Så denna tråkiga och regniga höst ska det köras som bara den.
 
Den en gång oövervinnliga kärleken gör sig påmind lite då och då, men det är längre mellan gångerna den gör det. Ibland undrar jag hur det fortfarande kan göra så ont vissa dagar. Men en dag är det väl min tur igen att få uppleva den underbara känslan som gör allt möjligt igen. En dag när jag är redo och som minst förväntar mig det så dyker den väl upp igen. Just nu unnar jag mig all egentid som finns. Där är fortfarande känslor att jobba med och där är så mycket jag vill göra för mig själv - ta mitt körkort så jag kan ge mig ut i världen och först och främst hitta mig själv igen. Så hösten består av att ta körkort och att jobba med mitt personliga entreprenörskap och utveckling. Dessutom söks det jobb som bara den. Hittat ett jobb som är klippt och skuret för mig som ska sökas i dagarna. Håll tummar och tår för mig! Vem vet det kanske blir en längre vistelse kvar här hemma i kylan innan det blir dags för nya äventyr ute i världen än vad som var tänkt. Jag försöker ta dagen som den kommer och lär mig nu att njuta av just detta.
 
Hoppas vi hörs snart igen, hej så länge :)