Flyttdags ännu en gång

Idag går flyttlasset upp till Monte Rojo här i San Agustin. Ser fram emot det!!!! Mitt nya place är amazing :D wohooo! Kommer trivas bra där uppe på gräddhyllan :) bilder kommer!!! Dagen började med träning, fast inte kl 9 med stretching passet. Min roomies tjej Karin kom nämligen hem till mig igår och sen blev det vin och drinkar till fyra imorse, haha! Trevligt hade vi, så blev lite sovmorgon imorse. Vid halv elva bar det iaf av mot gymmet och där spenderades sedan 2 timmar med full genomgång av hela kroppen, puh! Tungt men så skönt nu efteråt. Nu sitter jag på Lenas och äter korv med bröd och funderar på livet ;) ska snart hem och packa för att sedan börja med flytten ikväll. Kommer kännas så konstigt att bo själv... har jag inte gjort på det senaste 7 månaderna. Kommer kännas ensamt men samtidigt skönt att inte behöva anpassa sig till någon annan hela tiden. Men vi får se, får antagligen besök från Sverige och Johanna och co komer nog hänga en del uppe hos mig eftersom jag har tillgång till både pool och tennisbana ;)

Här kommer lite uppdatering från gårdagen!!!

26 mars 2012

Updates

Då ska vi se, en liten uppdatering sen sist. Idag är det måndag och imorgon är vi lediga :D wohooo! Dagen ska börjas på gymmet med ett stretching pass och sedan lite gymmande. Sen ska det packas, städas och pluggas. Och solas lite såklart! För imorgon kväll är det nämligen så att det är dags att flytta ännu en gång. Precis efter att jag laddat upp mitt senaste inlägg så ringde den här svenska tjejen och erkände snällt att hon glömt bort tiden. Helt ok, blev ju aningen irriterad när hon inte dök upp men vet själv hur det är när man är ledig och poolar med goda vänner. Tiden bara rinner iväg. Så kan det gå! I alla fall så gick jag upp till Monte Rojo och kollade på min nya fina tipptopp lägenhet :) som jag längtar. Lovar att lägga upp bilder så småningom.

Tillbaka till den GALNA helgen som jag lovade att uppdatera er om, haha! Tack till bästaste finaste vännen Elin som såg till att ta fram den mest oförglömliga helgen ever, haha. SÅ sjukt kul vi haft! I fredags kom Elin och då fastnade vi på min balkong med lite öl och en massa snack. Som jag saknat detta! Efter några timmars prat blev det att packa väskan för att bege oss till charterparadiset här på ön – nämligen till Playa del Sol i Playa del Inglés. Det var Elins chef som fixat boendet och tyckte att vi, två partypinglor, skulle passa in utmärkt på charternas charterhotell nr 1 här på ön. Och det gjorde vi också. Vi fick oss många goda skratt och helgen blev som sagt GALEN. Fredagskvällen fortsatte med inhandlade av allt nödvändigt som behövs till en sån här helg – vin, öl, ost, kex, ostbågar, jordgubbar, vindruvor och vatten så klart. Det duschades, plattades hår, gjordes flätor, sminkades osv osv. Till sist var vi klara och då bar det av mot Sakura III som är en fantastisk sushirestaurang i Playa del Inglés. Detta tillsammans med Johanna och Lukas. Vi blev placerade i ett eget rum där man var tvungen att ta av sig skorna och satt som på golvet med kuddar osv. Myyyys! Det vräktes sushi och dracks en del vin och skrattades gott under någon timme. Efter denna delikata måltid var det ju ett måste att förfesta på hotellrummet – vi var ju trots allt på charter ;) Vina, öla och smaska i oss gott till bra musik i goda vänners sällskap. Jag och Elin hade under kvällen kommit överens om att det skulle bli en galen kväll som skulle spåra på ett eller annat sätt. Kan inte bli annat än bra när dessa två partypinglor slås ihop, haha! Och så sant som det var sagt så spårade det. Gaalen kväll som spenderades med klubbing, gratis skumpa i VIP-hörnan, vatten i mängder, en massa dans, trevliga människor och hemgång först framåt morgonkvisten med nattamat (eller kanske frukost man ska säga) som bestod av kebab och coca cola vilket gjorde taxitanten helt tokig, haha! Med andra ord en fantastiskt rolig kväll som spårade en aning. Blev av med Johanna och gänget och även oss själva en stund, haha. Men kul hade vi och det är huvudsaken. Vi somnade innan vi ens hann träffa kudden och lördagen spenderades sedan som två äkta charterturister. Det slappades vid poolen hela dagen :) det blev även lite öl och pizza, en galen duva vid namn Jörgen, tv-insplening till en svensk såpa som ska gå till hösten (jobbade hårt för att undvika kamerorna), ännu mer snack och en kanon dag. På kvällen blev det självfallet sushi igen (min o Elins grej hemma i Sverige, så hade lite att ta igen efter all den tid vi inte setts). Sen skulle det vara vinkväll på balkongen men efter fredagens bravader lyckades vi hålla oss vakna till halv tolv innan sängen kallade. Helgen har som sagt tillbringats som charterturister i detta charterparadis. Vi gjorde det mycket bra och det är något som båda två vill testa på tillsammans igen inom en snar framtid ;)

I lördags kväll firade Aja sin 25 års dag hemma i Sverige. Jag ringde men fick inget svar och blev sen uppringd och överraskad med Bamses snapsvisa av mina favoriter… åhhh som jag saknar er!!!!! Blev nästan gråtfärdig och fick gladeligen prata med hela gänget. Ni är saknade där hemma ska ni veta. Men nu är det inte länge kvar tills vi ses <3

Idag under dagens vandring har jag fått testa på att vara guide ännu en gång :) är verkligen något som jag kan tänka mig att jobba med i framtiden. Första delen av dagen tillbringades med ett finskt pensionärspar som inte förstod svenska och knappt någon engelska. Jag fick i alla fall sätta alla mina kunskaper på prov och likaså min engelska. Var en helt ok dag om man bortser från att jag inte fick ut och vandra så speciellt mycket. Efter halva dagen fick Johanna lite bortfall från sin grupp, ca 22 personer, som valde att åka vidare med mig och bussen istället. Så då blev det mer guidning av mig under bussresan. Det kändes bra och jag känner mig mer och mer bekväm i rollen. Det är fortfarande mycket fakta som måste sättas men jag är på rätt väg i alla fall. Roligt! Efter jobb blev det ut och käka med Johanna, Lukas och Johannas pappa som är på besök från Sverige. En riktig lyxmiddag med förrätter, öl och paella till huvudrätt. Dessutom bjöd Johannas pappa så generöst på hela kalaset. Tacksam till tusen för god middag och super trevligt sällskap :) nu inväntas min roomies tjej för lite vin och tjejsnack, sen blir det bingen så jag orkar upp på mitt stretching pass imorgon.

Ha det fint mina vänner <3


Tack för mig, nu blir det hem för att packa de sista grejerna!!!!!


Bästa helgen

Den här helgen är verkligen den bästa sen jag kom hit. Elin är på besök och vi leker turister hela helgen ;) bor på hotell, äter ute, bor i en annan stad, festar och bara har det allmänt bra. Livet leker här på Gran Canaria <3

Idag skulle jag kolla på min nya lägenhet här i San Agustin. Tror ni tjejen dyker upp? Neeej.... gaaaaah, hatar sånt. Tagit taxi från Playa del Ingles för att titta på skiten sen är hon inte där... hoppas hon hör av sig för annars är det lite kris nu!!!! Jaja, det löser sig.

Sitter på Lenas och njuter av en kanelbulle och färskpressad apelsinjuice :) mums! Ska snart åka tillbaka till Playa del Ingles och hotellet för en helkväll med Elin :) tror bestämt det får bli sushi ikväll igen och sen lite ost, kex och vin på balkongen.

Ni är för kassa på att kommentera min inlägg mina vänner. Känns konstigt att ni har stenkoll på allt som händer här nere och var jag gör om dagarna när jag inte har en aning om vad ni hittar på där hemma... skärpning, det får ni bli bättre på ;)

Återkommer imorgon med fler uppdateringar om helgen :) den är GALEN!

<3

Officiellt är jag nu bergsguide :)

Nu är jag här igen, SÅÅÅ jag överlevde ;) ni kan nu officiellt kalla mig bergsguide! Idag har jag haft min allra första egna grupp alldeles alldeles ensam :) skit kul verkligen! Var inte ritkigt beredd på det så nu blir det att läsa på för fulla muggar :) tur är att man varit med ett antal gånger så har snappat upp mkt under turerna. Lyckades hyffsat bra idag tycker jag! Första dagen som "riktig bergsguide" har varit spännande. Min grupp bestod av 9 personer - yngsta 26 och äldsta kanske 70. Jag berättade om en massa spännande saker - branden som förstörde stora delar av ön 2007, om växter, djurliv och lite historia. Jag har mosat en lus i min hand, tro det eller ej alla där hemma men det är sant. Faktiskt! Det kommer bildbevis. Det har varit en fantastisk dag! Detta är verkligen något som jag kan tänka mig att göra i framtiden :) så roligt när man hittat ngt som man verkligen trivs med!!!

Nu sitter jag utomhus på Lenas med Johanna och Lukas. Vi sitter tillsammans alla tre med varsin dator och internetar, haha. Sociala gänget ;) trevligt har vi iaf! Fick idag njuta av korv med bröd, mums. Sååå gott!

Till helgen så får jag finbesök :) från Teneriffa, sooom jag längtar! Det kan bli farligt ;) haha! Såå kul ska det bli <3

Nu ska jag snart bege mig hemåt och njuta av denna underbara kväll!

Puss på er!

Uppdatering från värmen :)

Jaha då satt man på Lenas igen efter ytterligare en delikat måltid beståendes av köttbullar med mos o lingon ;) haha! Här kommer de senaste uppdateringarna här från GC iaf. Read and enjoy!


17 mars

Hemmakväll

Då var det lördag, igen!!! Eller söndag nu eftersom klockan är efter 24. Anyway, har haft en mycket trevlig kväll tillsammans med min kollega Johanna och hennes sambo Lukas. Först blev det film nere hos dem sen gick vi och handlade och sen blev det matlagning och middag uppe hos mig. Praktiskt när man bor så nära varandra. Jag bor i lägenheten ovanför dem. Vi gjorde lasagne med en super god sallad och gott vin till det :) känns lite konstigt att inte gå ut och festa en lördag men har haft en super trevlig kväll. Dessutom vänder man på dagarna här eftersom jag är ledig tisdagar och lördagar. Sen är här fest mer eller mindre varje kväll så det är inte som hemma att man måste ut på lördagar för att få en bra kväll med mycket folk.

Ikväll är ni ute och kalajsar tjejer, känns konstigt att inte vara med. Jag har i alla fall haft en mkt bra hemmakväll med trevligt sällskap och god mat och dryck. Johanna och Lukas har precis gått och jag har nu flyttat in i soffan. Det är fortfarande tillräckligt varmt att sitta ute trots blåsten och vi har tillbringat hela kvällen ute på balkongen, sååå härligt.

Vaknade imorse av att min roomie och hans tjej kom hem från fest. Lyckades somna om snabbt igen iaf. När jag sen vaknade vid halv nio så låg jag och läste i en timme innan jag somnade om igen. Härliga lediga lördag :) vaknade vid halv elva igen, med världens träningsvärk. Haha! Så skönt. Men aj, det tar ett tag att vänja sig igen vid träningsvärken. Tänkte gymma idag men kände att varken benen, magen eller mina armar hade klarat av det. Så det blev en vilodag. På det imorgon igen. By the way så glömde jag skriva igår att det bästa med hela träningen är utsikten. Medans man sitter på cykeln, kör på crosstrainern eller kör på maskinerna så har man havsutsikt :) inte helt fel! Tror inte det kan bli bättre än så. Sen kan man även köra cirkelpass eller stretching utomhus i solen eller skuggan om man föredrar det. FANTASTISKT!

Dagen har tillbringats med min roomie, hans tjej och hennes kompis på två olika svenska fik här i San Agustin. Vi har fikat, snackat skit och de har även haft utfrågning om mig för att se om jag är godkänd. De har inte sagt något så antar att jag är godkänd ;) haha! Haft en mkt trevlig dag i alla fall med trevligt sällskap. Life in San Agustin is good :) trivs som bara den! Nu i veckan som kommer ska jag försöka titta på lägenheten i Monte Rojo, så håll tummar och tår :) att hitta en roomie eller att lyckas få ner släkt och vänner hade varit SUPER BRA!

Imorgon ringer klockan tidigt, vi ska på möten :) jag tar Sunwing i Arguineguin och Johanna tar Taurito. Ännu ett möte där jag inte får sälja, men tycker det är kul ändå eftersom jag får öva på att presentera saker framför folk. Dessutom får/ska jag inte ha någon fusklapp så måste memorera allt. Väldigt bra träning då jag är urusel på detta i skolan hemma. Så det är något jag behöver träna på. Och det går bra. Har glömt någon sak varje gång men så är det alltid. Efter mitt första möte imorgon så ska jag åka till Puerto Rico för att träffa Tiina och hämta lite saker som mamma skickade med Tiinas mamma. Sen blir det raka vägen till San Agustin och gymmet :) wohooo! Hoppas att kroppen pallar trots min träningsvärk, annars får jag tvinga den ;)

Känns lite mobbat att sitta och skriva och sen inte kunna lägga upp inlägget direkt men tror det är det bästa sättet. Tycker det är så svårt att skriva på beställning, så är bättre att göra så här och lägga upp allt efterhand som jag har tillgång till internet.

Jaha, nähä, nu ska jag tillbringa en stund till vid tvn med det sista vinet och bara njuta. Sen blir det bingen. Tack för idag mina kära, hoppas vi hörs imorgon igen. <3


18 mars

4 bokningar

Woho idag har jag fått 4 bokningar :) inte illa. Kört två pass med möten idag, ett imorse och sen två nu ikväll. Under breaket idag så följde jag med Johanna och min chef och hans familj till Maspalomas parken utanför Playa del Inglés. De skulle klättra. Jag tog med mig en handuk och lite plugg och planerade att tillbringa dagen på marken. Haha! Är ju sjukt höjdrädd och osmidig. Jag såg detta som terapi. Idag följde jag med för att kolla läget och förbereda mig, nästa gång är det tänkt att jag ska testa på… gaaaaah! Kan ni tro att detta är sant? Det kan knappt jag… vi får se! Hade varit kul att testa iaf, sen får vi se hur högt upp jag kommer. Ska försöka hålla er uppdaterade på denna fråga. När till och med Björns barn testa på som inte är särskilt gamla så kände jag mig aningen pressad. Haha! Dem var så duktiga så.

Min kollega Johanna har idag slått bokningsrekord med antal bokade per dag. Skit kul!!! Så i pausen mellan mötena ikväll blev det en sväng till Tauro där det var solnedgång och livemusik. Sen efter sista mötet åkte vi tillbaka till San Agustin, rapporterade våra bokningar och sen blev det hämtepizza på min balkong tillsammans – hon, jag och Lukas. En mycket bra dag med andra ord! Sen var det tänkt att vi skulle kolla film. Fastnade vid någon gammal Clintan film på tv och alla slocknade. Haha! Nu blir det snart bingen för imorgon är det upp i bergen och vandra som gäller :) är så sjukt kul varje gång!

Imorgon är det fem veckor sedan jag kom hit och det är ca bara fem veckor kvar tills det blir till Sverige igen. Ska bli skönt att träffa familj och vänner men känns lite sorgligt samtidigt för trivs så himla bra här. Med allt – lian, kollegorna, folket man träffar, ön i sig och även San Agustin, inställningen till allt här nere, klimatet, livet här nere osv osv… allt helt enkelt! :) visst har jag hemlängtan lite då och då, men är inte livet hemma jag saknar utan människorna. Allt känns så mycket enklare och lättsammare här nere. Vet inte varför. Det bara är så. Dagarna rullar på i all världens fart och jag känner att jag inte hinner med allt jag tänkt göra innan jag ska hem ;)

Kan ju glädja mina närmsta där hemma med att jag nu tackat ja till ännu en sommar på Märkesoutlet. Så blir en sommar till i Båstad. Känns bra men samtidigt lite trist. Hade gärna jobbat med en massa event o dyl. Men det ska bli kul :) by the way så har jag fått en förfrågan angående ett event i Stockholm under några dagar i sommar så vi får se vad det leder till. Håll tummar och tår, även fast ni inte vet vad det är ännu ;) hihi!

Sov gott mina vänner. Det ska jag göra! <3


20 mars

Träningsvärk till tusen

Är vad jag kommer ha imorgon… OMG! Igår efter 4 h vandring blev det till gymmet för ett hårt pass tillsammans med Johanna. Vi började med 20 minuters cykling och sen körde jag armar, ben och mage i ca 1,5 timme efter det. Kändes ok imorse, men då var det dags för nästa pass ;) vi började med 30 min Stretching pass (riktigt skönt, kände att jag verkligen behöver gå på det passet i fortsättningen också, är stel som ett kylskåp) sen körde vi ett G.A.P-pass efter det på 1 h. Puh! På det passet kör en instruktör igenom magen, rumpa och lår. Det känns att man lever om man säger så. Härligt!

Igår ringde klockan vid 06.00 och då var det dags för ännu en dag i bergen :) älskar det! Inte det roligaste att gå upp så tidigt men när det tar emot så tänker jag på vad dagen kommer innehålla och då går det mycket enklare ;) Jag och Johanna hämtade utrustningen på lagret och körde sen pick-upen tillsammans. Kul nu när man får hjälpa till mer och mer!!! På väg upp i bergen i bussen bestämde vi att jag skulle gå med Johanna, ställde in mig på den långa turen på 14 km (för uppfattade att hon skulle gå den). Det är en härlig tur men backen på slutet tar verkligen all must ur en. När vi väl började vår vandring (alla olika distanser tillsammans) säger Johanna att vi ska gå mellan turen på 10 km. Ställde om och tänkte puh vad skönt ;) när det var dags att dela upp grupperna så vill Björn att jag ska gå med dem i alla fall för det var fler i hans grupp. Så då var det bara att ställa om till 14 km igen, haha! Har lärt mig bra tekniker till detta i boken jag läser nu inför mitt examensarbete så det gick lätt. Men lite komiskt är det! Värt att nämna är också att jag märker enorm skillnad på min kondition sen jag kom hit :) var ju sjuk innan jag åkte ner i ca 2 veckor och sen kass här i lunginflammation i ca 2 veckor, så kondisen låg ju på minus massor om man säger så. Är ju van att gymma i alla fall 4 gånger i veckan så inte så konstigt att man känner sig kass när man inte kan träna på över 4 veckor. Sista biten av turen (upp för killer backen) var i fri takt och jag tyckte jag höll ett bra tempo hela vägen upp och var inte totalt utmattad när vi kom upp till målet. Så skönt och roligt att man märker skillnad. Självfallet var jag slut i benen och flåsade på som bara den, men inte på samma sätt som innan.

De första veckorna fick jag själv välja vilken distans jag ska gå varje dag, men nu hamnar jag i den gruppen där det är flest vandrare. Gött när man måste pressa sig själv lite som igår. Oroade mig lite för detta inför morgondagens vandring, för har inte gett mig på den långa där ännu. Det sägs vara den värsta för det är så många höjdmeter uppåt mot toppen innan det börjar gå nedför igen. Har gått mellan turen där flera gånger och den är jobbig. Meeen behöver inte oroa mig mer för det. Imorse när vi var på gymmet så frågade Björn om jag hade gått den korta leden. Jajamen det har jag. 1 gång. Längst bak i ledet. Haha! Nu är det i alla fall så om någon vill gå den kortare leden imorgon så kommer jag få leda den. Själv. Helt ensam. Gaaaah! Ska bli spännande. Kanske blir den längsta turerna av dem alla för att jag går fel. Haha.. nädå, det ska nog bli bra! Wish me luck everybody allihopa där hemma i alla fall ;)

Som ni förstår när ni läser så var gårdagen en aktiv dag. Tanken var att den skulle avslutas med några öl ute eftersom vi är lediga på tisdagar. Efter vårt jobbpass kom vi i alla fall överens om att vi skulle äta tacos tillsammans efter träningen – Johanna, Lukas och jag. Så vi inhandlade allt som behövdes till kvällens delikata måltid – tacosgrejer och öl så klart! Notera: INGET snacks. Stolt! Och sen bar det av mot träningen. Efter vårt långa och slitiga pass så var det hem och fixa. Johanna kom upp till mig och vi tillagade den goda middagen över en kall öl medans musiken strömmade ur högtalarna. Vi njöt av middagen på balkongen och kom alla tre överens om att vi var helt färdiga. Så det blev film-tajm i min lilla soffa :) kollade på The Zookeeper och alla tre lyckades somna, haha! Roligt gäng ;) innan jag gick och la mig så kollade jag på min stegräknare (som min snälla mammi skickat ner med Tiinas mamma) och förstod varför vi var lite trötta. Sammanlagt under hela dagen hade jag gått nästan 22.000 steg. Blev helt chockad! Inte konstigt att vi var trötta. Ska försöka kolla av hur många steg det är det rör sig om på våra olika turer och de olika distanserna. Återkommer när jag vet mer ;)

Idag har jag haft min lediga dag och även den startade väldigt aktivt med dubbelpass på gymmet, tillsammans med Johanna så klart :) när vi var på väg hem kände Johanna för att hitta på något och slängde ur sig en massa bra förslag – åka till Playa del Inglés och fika tsm med två andra tjejer, eller nä vi åker dit själva först så får dem komma när de vaknat ur sin festkoma ;) eller nä, jag har bästa idén, vi åker till Palmitos Park. Jaaaaaa :) har velat åka dit sen jag kom hit. Så det nappade jag på direkt. Det är en djurpark som ligger här på ön. Så dagen har tillbringats på djurparken tillsammans med Johanna och Lukas :) vi har sett massor med fina djur, en delfinshow (blev inte alls avis på barnen som fick vara med i poolen) plus en massa fina växter och annat. En alldeles utmärkt ledig dag med andra ord!

Nu har jag precis kommit hem och funderar på att springa upp till Lenas (svenskt internetcafé här i SA) för att lägga upp lite bilder, kolla mail, uppdatera bloggen och försöka ringa mamma och pappa. Behöver dessutom handla och fixa matsäck inför morgondagen som ska avnjutas på GC’s högsta topp :) finns ingen bättre plats att njuta av sin matsäck på här på ön. Ni alla där hemma borde testa <3


Ja, sitter som sagt på Lenas och surfar. Har ätit gott och nu är det en öl och live musik med dansbands covers, haha! Livet här på ön är fantastiskt. Trivs som fisken i vattnet. Någon i framtiden kommer jag definitivt att åka tillbaka hit för att bo och leva här :)

Nu ska jag sörpla i mig min öl och fixa det sista med nätet. Sen blir det till affären för att köpa ngt inför morgondagens vandring. Jag hoppas att vi hörs snart igen och att jag hittar tillbaka från toppen imorgon ;) haha!

Ha det bästast mina fina <3


Köttbullar med lingon :)

Ja, sååå gott. Ni anar inte! Mums! Efter 4 h vandring och ett intensivt första pass på gymmet så unnar jag mig denna delikata måltid på en svensk restaurang till svensk hockey. Underbart! Sitter kvar här nu med en kall öl och lyssnar på dansbands covers live. Haha! Livet är bra härligt. Hade kunnat klara mig utan musiken, men känns som man är hemma på förfest med hela gamla gänget i Sverige. Glendert o co. Så sjukt kul vi alltid hade tillsammans. Saknar det ibland!

Åter tillbaka till nutid. Det har varit en bra dag idag :) flytten känns bra. Min roomie är as skön. Lämnade en välkommen-lapp till mig idag. Så snällt! Känner mig verkligen välkommen :)

Det är så sjukt underbart att kunna sitta utomhus fortfarande och inte frysa :) med en kall öl är värt att tillägga! Jaja, nu kommer iaf några inlägg på följd från tidigare som inte kunnats lägga upp än.

15 mars 2012 – Då var man San Agustinare

Hejhejhallå Bloggen,

Nu sitter jag här i mitt nya place. Ensam och utan fungerande lampor i mitt rum, haha! Min roomie är inte hemma. Han jobbar på restaurang så tror han kommer hem rätt sent. Eller tidigt kanske man ska säga. Klockan ringer tiiiiidigt imorgon. Ska möta Johanna 06.50 utanför dörren ;) ska bli kul o se om man kommer upp. Min klocka har vanligtvis ringt då när jag bott i Puerto Rico. Men nu ska jag vara med från början, vilket också ska bli kul. Upp till kontoret och hämta grejer och sen ner till busshållsplatsen för att möta upp bussen som sedan tar oss lååångt bort, typ till Taurito där vår första pickup är. Sen kör vi längs hela kusten för att sedan avsluta pickupen i Bahia Feliz (typ precis utanför San Agustin där jag och Johanna påbörjat vår morgon någon timme tidigare). Det ska bli roligt :)

Första kvällen i lägenheten lyxas det till med kvällsfika. Lite macka, chips och öl. Inflyttningsfest, woohooo! Haha! Ska snart försöka sova, men imorgon börjar mitt och Johannas nya liv så ska försöka äta upp mina chips ;) som jag nämnde i det senaste inlägget så innebär det nya livet: chips, kakor, godis och läsk är ett BIG nono. Det är fortfarande okej med öl, vin, drinkar, glass och nötter. SÅ länge vi tränar lite utöver våra vandringar. Haha! Ska bli spännande. Sen den som förlorar måste bjuda den andra på pizza på en fin Italiensk pizzeria här i San Agustin.

Hittat House på TV så lär vara fast här ett tag till, oops. Men sen ska jag dumpa mig själv i en nybäddad säng. Niiice!

Idag har jag haft två egna möten :) inga bokningar dock men det går bättre o bättre. Det första mötet fick jag inte sälja på men det andra fick jag. Trist bara för där var inte ens någon som kom fram och visade intresse. Men men, Johanna utbrast när vi åkte: där var bara russin ändå! Haha! Det var första gången någon från företaget lyssnade på mig. Väldigt nervöst men det gick bra. Tror/hoppas att hon också tyckte det. Glömde säga en sak, men det tar jag igen nästa gång :)

Som jag skrev senast så har jag inte längre något internet hemma. Jag måste till kontoret eller till ett internet café på centrat. Så jag kommer skriva de flesta av mina inlägg hemma på datorn i Word och sen lägga in alla på en gång typ, eller iaf varje gång jag har tillgång till internet och har min dator med mig. Så det får ni stå ut med kära läsare (om där finns några). De gånger de kommer upp inlägg så består det säkerligen av flera olika delar med olika datum. Glöm inte kommentera mina kära vänner. Är så kul att höra från er. Ni ska veta att jag saknar er. Kände lite hemlängtan innan idag, men kom på mig själv… jag längtar inte hem, det/dem jag saknar är alla er mina nära och kära. Så enkelt är det! Jag har redan varit här i över fyra veckor, är snart som sagt igenom halva min LIA. Tiden går alldeles för fort. Usch och fy!

Nu ska jag kolla klart på House och sen försöka sova. Tack för mig! <3

 


16 mars 2012 - Det nya livet

 

Ja, idag har jag och Johanna börjat det nya livet ;) just nu sitter jag på balkongen och njuter av ett glas kallt vatten och jordgubbar. Pustar ut efter en fantastisk men varm dag i bergen, druckit alldeles för lite. Fy på mig! Annars brukar jag överlag få snåla med mitt vatten hela dagarna för att jag dricker för mkt. Om en liten stund så ska jag och Johanna ner till gymmet och träna lite. Ska bli så skönt. Äntligen få komma igång ordentligt.

När jag kom hem idag så hade min roomie lämnat en lapp till mig. Han är verkligen störtskön! Vi går om varandra hela tiden men ikväll eller imorgon ses vi nog.

Nu ska jag njuta av tystnaden en kvart till innan det blir gymmet.

 

<3


Här har ni nu lite uppdateringar mina vänner. Jag vaknade i tid imorse by the way. Många ggr om men kom iaf upp i tid. Nu ska jag dricka upp min öl och sen gå hem och slappa vid tvn en stund tror jag.

Puss på er <3

Flyttlasset går mot San Agustin

Hemma hos Tiina på altanen för sista lunchen här. Varit och jobbat en sväng och tanken var att Johanna skulle hämta upp mig o mitt lilla "flyttlass" nu så jag kunde åka och hämta nyckeln. Men ickes o nickes, stod på busshållsplatsen i över 30 min o inte en buss i sikte. Åt andra hållet gick där säkert förbi 6-7 st under den tiden. Blir tokig på allt maniana-maniana ibland, iaf när man har tider att passa ;) jaja!

Innan jag började jobba imorse så njöt jag av havsbruset och skrev följande inlägg som inte fungerade att lägga upp:

"Sitter vid havet i Arginueguin och inväntar välkomstmöte på Sunwing här. Vet inte hur jag tänkte igår när jag satte klockan, haha! Är här verkligen i god tid, en timme innan mötet börjar :) duktigt! Får iaf sitta på en sten precis vid havet och lyssna på bruset o njuta av solen. Inte fy skam det, nästan hellre det än sova ;) sen jag skrev senast så har jag varit med på ytterligare två vandringar. Det är så fantastiskt vackert. Det går inte att förklara i ord eller fånga på bild. I måndags fick jag min efterlängtade Rockytröja :) yeayh! Dessutom fick jag leka lite guide då vi hade en kvinna med oss med noll kondis... Kul för mig men man blir helt slut av att inte hålla tempot uppe, det är nästan värre. Fick iaf gå med henne o hennes dotter de sista 3 km. Som tur var så var det en lätt led så jag inte kunde gå fel, haha! Det gick jättebra och jag fick chans att glänsa lite med delar av det jag lärt mig :) woohooo! Ibland undrar jag varför vissa ens bokar vandringarna vi har. Fantastiskt kul att så många vill testa men ibland undrar man. Som den här kvinnan med noll kondis, diabetiker, människor med proteser i höfter och knän, de som får hjärtklappningar osv osv. Det tar inte slut! Självfallet så ska alla få chans att testa men om man t ex vet med sig att man är/har varit sjuk så kan det vara bra att meddela oss som guidar så vi vet. Har faktiskt lite träningsvärk efter gårdagens topptur. Härligt!

Idag går "flyttlasset" till San Agustin så då ska det börjas på gym igen :) äntligen! Varit utan i ca 6 veckor pga förkylningar o annat, blöö! Ska bli så skönt att komma igång. Även Johanna o jag ska försöka göra en deal angående godis, kakor, chips och läsk. Vi ska undvika detta resten av säsongen... Den som förlorar måste bjuda den andra på pizza, haha! Glass, öl, vin och drinkar är ok så länge vi tränar utöver vandringarna ;) ska bli spännande! Det är inte ens 6 veckor kvar så ska nog gå :)

Igår kväll hade vi avskedsmiddag för Nicklas som ska åka tillbaka till Sverige och jobba. Vi åt på en jätte god restaurang i San Agustin, J&B kök och bar! Mums! Var en mkt trevlig kväll med nya bekantskaper :) för övrigt så kan man säga att San Agustin är "lilla Sverige". Jätte mkt svenskar som jobbar, bor och semestrar här. Så kommer nog trivas bra här :) ska bli skönt med eget place och lite mer vardag och mindre fest ;) haft fyra roliga och galna veckor men ingen vardag med träning osv. Så ska bli skönt! I ca två veckor nu först så är jag inneboende med en göteborgare. Tar över Nicklas rum tills lägenheten ska lämnas. Sen blir det till eget. Som det ser ut nu blir det till en nyrenoverad tvåa precis vid kontoret. Ska träffa svenskan som hyr ut den och kolla på lägenheten. Det är ett väldigt fint område så tror inte det är några problem. Lägenheterna i det området är ofta väääldigt dyra att hyra, men hon har gått ner väldigt mkt. Dock är den fortfarande för dyr. Så vi får se! Hittar jag en roomie eller kanske en massa som vill komma o hälsa på så skulle det kunna gå :) hade varit härligt att bo där då det är så nära till jobb, jag har tillgång till både pool o tennisbana, där finns ett eget supermarket plus att det är ett lugnt område. Det tråkiga nu när jag flyttar är att jag inte har tillgång till internet obegränsat hemma längre. Måste gå till shoppingcentrat o sätta mig på ett internet café eller ngt. Men det ska nog bli bra! Kanske man blir mer effektiv när man väl sitter där ;)

På vandringarna nu har jag gått från att vandra i långbyxor och fleecetröja till shorts och t-shirt, härligt :) det kan fortfarande bli kallt om det kommer moln eller om de börjar blåsa så det är bäst att bära med sig fleecetröja, vindjacka o lite sånt. Får tänka att det blir extra träning att bära lite mer ;) nu ska jag börja bege mig inåt mötet på Sunwing. Det var här jag höll mitt första egna möte för en vecka sen så ska bli spännande ;)"

Nu blir det till att äta klart o sen köra ett städryck innan det bär av till jobb igen o flytt! Hoppas ni har det bra där hemma!

<3


Calima...

Här har ni en bild på vad jag möttes av imorse. Den så kallade Calima vinden från Sahara!


Kass uppdatering

Förlåt mina vänner. I'm back! Varit full rulle med besök från Holland och Danmark här så inte haft tid och ro till att skriva. Det händer mycket på en vecka. Ska försöka uppdatera er ;) just nu så är klockan kvart över tio här på GC iaf och jag sitter fortfarande utomhus. Ikväll är jag ensam hemma för första gången på flera veckor och det känns jätte konstigt. Skönt men konstigt! Unnat mig en kall öl, en subway macka och härlig musik efter en fantastisk dag i bergen. Nu har jag äntligen fått uppleva all de tre olika leder som Rocky Adventure arrangerar varje vecka. Fantastiskt! Dagens tur heter: SANTA LUCIA-GUAYADEQUE och beskrivningen är som följer: "Den här vandringen börjar i den lilla bergsbyn Santa Lucia ca 700 m.ö.h, belägen längst in i Caldera de Tirajana, en av de största och äldsta calderorna på vulkanön Gran Canaria. Från november blommar ginsten och lavendeln och i januari står mandelträden i full blom, fantastiskt. På vår väg upp för bergsmassivet kan man skönja den gamla stenläggningen som en gång prytt denna led. Efter en välbehövlig lunch på ca 1400 möh med fantastisk utsikt över de östra delarna av ön så börjar vår vandring att vända nedåt. I den vackra och frodiga Guayadequedalen, rinner ett klart och friskt vatten året runt. Det är det vattnet som gett dalen sitt namn, Guayadeque betyder nämligen ställe där det rinner vatten. Den fuktiga miljön gör naturligtvis att hela dalen grönskar och här växer också många av öns endemiska växter. På många platser på Gran Canaria bor man fortfarande i grottor. Det mest kända stället är Guayadequedalen och här bor man i grottor belägna på de branta bergssluttningarna uppe i dalen. Vi avslutar dagen med något kallt att dricka i grottbaren i byn." Vilken dag :) trots min envisa förkylning så gav jag mig på den långa leden på 14 km idag. Det var tungt MEN så vackert :) och jag klarade det. Idag hade vi tre vandrare med som kom från Ängelholm. Världen är bra liten! Haha! Nu återstår det bara att gå alla de olika distanserna varje dag. På alla turer så finns det alltid minst två guider med så man kan välja olika distanser och leder. På måndagar och onsdagar kan man välja mellan 6, 10 eller 14 km. På fredagar kan man välja mellan 8 eller 14 km. Så idag blev det alltså 14 km. Puh! Det var dessutom väldigt varmt idag så tror jag fick i mig 4 l dricka under dagen, haha! Idag behövdes iaf inga långbyxor, fleecetröjor eller vindjackor. Men man vet aldrig så jag bär hellre med mig för mkt. Börjar det blåsa och/eller kommer moln så kyler det ner rejält. I onsdags frös jag. Sen jag skrev senast så har det som sagt hänt massor. Sara kom förra fredagen och åkte hem idag, vi har haft galet kul. Och jag har försökt hänga med i svängarna trots att jag jobbat. Amel (Tiinas kompis från Holland) har också varit här och åkte hem i onsdags. Har varit jätte bra eftersom jag tvingats prata engelska hela tiden ;) och vi tre tillsammans med Tiina har verkligen haft hur kul som helst. Thanks girls <3 förra fredagen fick jag ledigt på grund av att det var lite bokat så de körde upp med personbilar istället för att hyra buss. Tillbringade dagen pluggandes vid poolen och inväntade Saras ankomst :) Tiina var ledig så det blev en helkväll med tjejerna med middag på restaurang och utgång på det. Lör blev det stranden med Sara :) och sen en liten snäll utgång på det. Söndag jobb på välkomstmöten och pizza i San Agustin med Johanna (jobbkompis, som älskaaar att kalla mig praktikanten, haha). Sen fler möten på kvällen och sen hem för att ha slappekväll. Gjorde pastasallad och bara umgicks. Måndag var det vandring för hela slanten :) och sen en brakutgång på kvällen. Först käk på en av öns bästa restauranger med Sara och Amel - San Miguel, och sen hem och fixa. Johanna från jobb och hennes kille hängde också med ut :) en GALEN kväll som var mkt rolig! Lite drama också men så kan det bli ibland, det får en att inse hur mycket ens vänner betyder för en <3 tisdag var vi slitna, orkade dock dra oss upp till poolen efter många om och men. Lyckades tima in en timmes samtal med bästa mamman över Viber också, underbart. Vilken kraft och styrka ens familj kan ge en även fast de är så många mil ifrån en. Älskar dig min bästaste mamma <3 och saknar dig, och alla andra där hemma. På kvällen på tisdagen så gjorde vi tacos hemma, mums :) på natten åkte Amel hem, och på onsdag blev det ytterligare vandring för mig och på kvällen slappade jag och Sara bara en massa. Lagade mat och bara var. När Tiina kom hem skulle på vi midnattsfotboll, verkligen taggade. Men min förkylning kickade in igen och febern kom tillbaka. Woho, NOT! Så jag gick och la mig medan tjejerna begav sig ut på nattliga äventyr. Torsdag morgon var det dags för mitt första ENSAMMA välkomstmöte på Sunwing hotell i Arguineguin. Skit nervös, inte helt frisk men attans vad bra det gick :) woooohooo! Fick beröm av Sunwing folket efter så var jätte roligt :) var dessutom tre stycken som gick och bokade turer direkt. När jag kom hem vid lunchtid så "drabbades" ön av en Calima. Detta är en het vind som är fylld av damm och sandpartiklar från Sahara. Det tar sig igenom överallt och fyller precis varenda liten vrå med sitt afrikanska damm. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare... kommer ett foto sen så kanske ni förstår hur konstigt det känns här nere ;) jag lyckades iaf sova HELA dagen i en solstol, haha. På kvällen var det dags för nya möten, men dem höll Johanna i ;) och sen när jag kom hem bar det av till ännu en favorit restaurang här på ön - Rhodos Palace. Ett grekiskt ställe med fantastisk mat och service. Mums! Efter vi käkat skulle tjejerna såklart ut ;) Saras sista kväll ju. Jag valde att lägga mig eftersom det var dags för ytterligare en vandring idag. Det är så tyst och tomt här nu när Amel och Sara har åkt. Dessutom jobbar Tiina ikväll så jag är helt själv ikväll. Det är så fantastiskt här, det går inte att beskriva. Jag träffar massor med roligt folk :) dem jag jobbar med, turister och folk som bor och jobbar här. Galet! Vandrarna som vi har med på våra turer är helt fantastiska :) så mycket skratt och härliga minnen. Vissa dagar har jag hemlängtan, och det känns lite upp och ner. Men tror inte det är så konstigt eftersom det är mycket som bearbetas efter allt som hänt det senaste året. But that's life. Jag kämpar på och försöker hitta mig själv igen. Vissa dagar känns det svårare och andra dagar mår jag toppen. Det är i alla fall på väg åt rätt riktning! Kärlek till alla där hemma <3

I made it to the top

Högsta punkten på Gran Canaria, bakom mig har ni ett stup. Verkligen ett stup rakt ner. Haha! Alla där hemma som vet hur höjdrädd jag är förstår hur stort detta är. Galet!

I did it :)

Idaaaag gissa vad? Jag tog mig till högsta punkten på Gran Canaria... wooooho! SÅ häfitgt. Dagens tur heter: Camino de la Plata – ”Silverleden”. Och beskrivningen lyder som följande: "En av våra populäraste vandringar. Camino de la Plata eller Silverleden är en del av Caminos Reales (kungliga lederna), vilka går som ett nätverk över hela Gran Canaria. Den var från början en upptrampad stig men delar av den stenlades någon gång under 1700-talet finansierat av det dåvarande spanska kungahuset för att frakta varor över ön. Vägen är kallmurad vilket innebär att ingen cement har använts utan stenarna har staplats på varandra i sektioner. Denna lilla vackra vägen har klarat väder och vind i över 300 år vilket säger en del om den gamla tidens ingenjörskonst. Vi tar oss under dagen upp över bergsmassivet "Pozo de las Nieves" (Snöbrunnen) och genom de vackra pinjeskogarna, för att sen avsluta på toppen av Gran Canaria, Pico de las Nieves (snötoppen) på en höjd av 1949 m.ö.h. Ovan molnen njuter vi av en fantastisk utsikt över Gran Canaria och våra grannöar." Det går inte att beskriva så häftigt :) under mina två vandringar som jag gjort hittills har det varit med vandrare av alla slag - pensionärer (de som är bra och de som är mindre bra och klagar), barn (minsta idag på endast 5 bast, klagade inte en enda gång, han ska ha en eloge då han gick 10 km), tonåringar (som klagar desto mer), danska par (som klagar på att de inte förstår vår svenska, haha) och en massa annat spännande folk. Och det har dessutom varit med en del samma folk, roligt. Idag fick jag namnet "Praktikanten", haha. På skoj! Har inte någon Rocky tröja än för då kommer jag få en massa spännande frågor. Men fick idag privilegiet att gå sist i ledet då vi nästan blev av med en grupp på 15 pers som lyckats gå fel. Det är spännande uppe i bergen, allt kan hända. Så då blev jag presenterad som Caroline praktikanten. Alla vandrare tyckte det var spännande och frågade en massa saker om min utbildning osv. Skönt att skryta lite om Eventkoordinatorerna i LA ;) Jag valde idag att gå mellanrundan på 10km. Vi gick 700 höjdmeter upp och ca 300 ner. Det var riktigt tungt med andningen och konditionen som inte längre finns. Men pressar jag inte mig själv så kommer jag inte bli bättre heller, så det var bara att kämpa på. Jag klarade det :) det gjorde jag verkligen. Kommer nog ha något träningsvärk imorgon men vad gör det när man får göra något som man tycker är askul? Fick även idag veta att jag så småningom ska ha egna välkomstmöten runt om på ön på olika hotell. Gaaaah! Så kul. Har chans att öva på att stå inför folk, träffa massa underbara turister och dessutom tjäna en krona eller två om jag säljer bra ;) Eftersom jag var sååå himla duktig och stannade hemma i måndags (fast jag kände för att fira) så blir det ut ikväll istället en liten sväng. Jag, Amel och Johanna (från jobb) var på Anfi beach ikväll och kollade på en ny show, de är så himla duktiga. Efter gott käk, lite go dricka och en bra show så blev det hem för att fixa. Och snart bär det av ut i Puerto Rico och partynatten. Hoppas att ni har det bra hemma i Sverige alla underbara. Saknar mammi, pappi, alla kisemisar och alla underbara vänner <3 är endast 7 veckor kvar, helt galet!!!!!!!! Iaf puss på er, vi hörs!