Jobbet som guide i paradiset

Alltså jag kommer sakna det här jobbet så himla mkt. Det är inte klokt! Det är verkligen som klippt och skuret för mig. Här får jag verkligen kombinera det administrativa med att vara ute på utflykter också. Det har varierat en del men oftast har jag tre utflykter i veckan och två dagar i activity desk. Plus att det är flygplatsen minst två dagar i veckan när vi har Langley gäster som kommer och ska åka hem. Under högsäsongen hade vi ankommande gäster från Göteborg ena veckan och Stockholm den andra veckan. Gästerna kommer på fredagar och åker hem på torsdagar. Vi har ca 1-1,5 h till flygplatsen i Pointe-á-Pitre från hotellet. Det beror väldigt mkt på hur trafiken ser ut. Det kommer mellan 70-100 gäster från Sverige varje vecka under högsäsongen. Plus att vi har en del andra gäster också, mestadels från Frankrike men även från andra länder. Sen utöver våra LTR transfers (Langley Travel transfers) har vi också andra arrivals och departures som vi i activity teamet hjälps åt med. Så vissa veckor har det blivit flygplatsen kanske 4-5 gånger. Jag kan ju lugnt säga att jag kan den vägen nu. Vi brukar skämta om att vi skulle kunna köra hela vägen till flygplatsen med ögonbindel så många gånger som man kört där nu. Jag känner till varenda grop i vägen och vet när alla skarpa kurvor kommer och liknande. Mkt tid spenderas alltså i våra minibussar. Jag har mer eller mindre kört minibuss varje dag sen jag kom ner hit - alltså under en 4 månaders period. Vi kör även gäster till våra olika utflykter också. Vissa dagar i activity desk är man mer chaufför än sitter i disken och får ta emot bokningar och frågor från gästerna. 

I activity desk ska man finnas till hands för gästerna. De kommer dit för att boka utflykter men också för att ställa alla sina frågor. Vare sig det gäller en utflykt, transportsätt, deras hemresa, fakta om Guadeloupe, att hyra bil, våra aktiviter på hotellområdet, bokning av tennis osv osv osv. Vissa kommer även dit för att bara prata och vara sociala. Det är ett väldigt socialt jobb jag har och jag känner att jag blivit mkt bättre på att vara öppen och social med människor som jag egentligen inte känner. Vilket är jätte bra. 

Jag har lärt mig så oerhört mkt under de här månaderna. Framför allt har jag lärt mig mkt om mig själv och att hantera olika situationer och olika sorters människor. Jag har fått öva på att ha lite mer kaos runt omkring mig, allt kan inte vara ordning och reda hela tiden. Vilket har varit jätte bra. Här på Guadeloupe hålls inte tider så strikt så det är också något jag fått öva på. Att inte stressa upp mig för att bussen är 5 min sen tex ;) haha! Gwada-style kallar vi det ;) 

Sen alla underbara utflykter som man får åka iväg på med gästerna. Min favorit är som ni kanske förstått Les Saintes :) tätt efter denna kommer Petite Terre. Ilet Caret och Langley Cruise är också två väldigt trevliga utflykter. Att åka in till Pointe-á-Pitre på marknaden är också väldigt trevligt. Sen finns där ju fortfarande utflykter som jag inte kommit iväg på än också. Lite tråkigt men jag tycker ändå att jag har fått ha några av de bästa :) 

Med andra ord jag kommer att sakna jobbet som guide i paradiset! 

Biljett hem

Gaaaah herregud!!! Jag har fått min biljett hem. Det är inte klokt... Jag har drygt 3 veckor kvar! Det är ju verkligen inte klokt. Vilken ångest som sköljde över mig. Det är så mkt jag vill göra innan jag åker hem. Har jag verkligen varit här i 4 månader redan? Tror inte det är sant. 

Idag är jag på Les Saintes med gäster. Kanske sista gången??? Asså jag verkligen ÄLSKAR Les Saintes. Ska fasiken flytta hit när jag blir gammal ;) idag har jag avverkat 2,5 h vandring här på ön. Jag gick upp till ett fort som heter Fort Caroline :) grymt ansträngande vandring. Rätt många höjdmeter, plus att det är riktigt varmt idag och nästan helt vindstilla. Men LÄTT värt det! 

Det är en period nu i mars-april när det blir lite varmare här på Guadeloupe och samtidigt blåser det lite mindre. Med detta kommer också fler mygg. Jag använder myggmedel varje kväll men de käkar på mig ändå. 

Jag har verkligen försökt njuta av varje sekund här på Les Saintes idag. Efter mitt lilla äventyr så gick jag till mitt favorit café - Le Mambo, för att slurpa i mig en kall iste. Sen gick jag självklart ner till min favoritstrand där jag nu slappar. Jag har varit nere i det turkosa vattnet för att bada två gånger, ätit min goda pastasallad, läst lite och lyssnat på skön musik. Just nu spelas "En dag på stranden" med Tomas Ledin. Jag har satt mig i skuggan och ser ut över den kritvita sanden och de guppande båtarna ute i vattnet. Frigat fåglarna svävar strax ovanför stranden. I bakgrunden ser jag även Guadeloupe. Här är så vackert. Jag vill inte åka här ifrån. Önskar så att jag kunde visa er alla hur här ser ut. 

Nu blev jag precis skrämd av en leguan som kom smygandes. Såg bara en skugga i sanden och sen kom en massa folk från stranden och pekade. Haha! När jag ställde mig upp såg jag jätten som glatt klättrade på muren ovanför mitt huvud :P haha! Annars är här inte så mkt roliga annorlunda djur. På hotellområdet springer det runt tuppar och höns. Det står kor och getter i alla diken runt om på ön. I vattnet finns desto roligare djur :) när vi är på Petite Terre kan man se både sköldpaddor, rocka, hajar, delfiner och en massa fina färgglada fiskar. 

Älskade Les Saintes - JAG LOVAR att komma tillbaka någon gång!!! Strax måste jag gå bort mot hamnen för att möta upp alla gästerna igen. Vill stanna här!!! Haha! Idag har jag med mig 20 gäster - 10 fransmän, 3 holländare, 5 italienare och 2 svenskar. Detta betyder att jag endast kan kommunicera problemfritt med 5 personer :P haha! Och det är svenskarna så klart och de tre från Holland som är grymma på engelska. Herregud! So far so good iaf. Hörs snart igen!

Hepphopp!

Ångest!

De senaste dagarna har ångesten över att åka hem börjat krypa sig på... Som jag skrev här om dagen så finns där mkt där hemma som jag saknar och ser fram emot. Men alltså jag vill inte åka härifrån. Bara tanken på alla underbara människor man måste lämna... Jobbet... Klimatet... Alla våra äventyr på våra lediga dagar... Våra fester... Pizza söndagar... Activity team... Och allt annat! Listan kan göras lång här också. Detta har ju blivit min vardag nu och jag trivs så himla bra med allt. Sen klart finns det ups and downs, men så är det ju med allt. Spelar ingen roll om man är i paradiset eller hemma i Sverige. 

Vi har gått igenom så himla mkt här nere tillsammans. Jag har fått nya vänner för livet!!! Speciellt Kristin och Cicci. Sen finns där en hel drös med underbara människor - Carro, Johanna, Rosanna, Anton, Erik, Linnea, Lene, Eric, Olle, Kent, Frida, Nicole mfl mfl... Även denna lista kan göras lång. Vi är ca 45 skandinaver som har jobbat den här säsongen. Många från västkusten och en del från Skåne. Blandade åldrar och blandat med tjejer och killar. Det kommer kännas så tomt att komma hem. Här har man ALLTID folk runt omkring sig. Man delar rum, äter alla dagens måltider tillsammans, jobbar ihop, umgås på kvällarna och på sina lediga dagar. Det räcker att man går utanför dörren så träffar man alltid på någon om inte ens rumskompis skulle vara hemma. 

Nästan alla bor på hotellet. Det finns två olika boenden - Längan och Bunkern. Båda ligger på bottenplanet av hotellbyggnaden. Längan, där jag bor, ligger ut mot havet. Fantastisk utsikt nu när de gjort iordning utanför. Det är lite mindre men fräschare rum. Sen har vi Bunkern där vårt gemensamma sällskapsrum också ligger. Här får man gå in i hotellbyggnaden där en korridor leder till vårt sällskapsrum. Här finns det två soffgrupper, en tv och ett litet hemmagym som killarna fixat ihop. Här finns då också ytterligare fler staff rum. De här rummen är lite större och har separat WC och dusch. Inne i Bunkern fungerar även vårt wi-fi så här sitter många som pratar på Skype eller håller på med sina datorer. Tvn har inga fungerande kanaler men vi har fått en kabel så vi kan kolla film eller serier via våra datorer. Så en och annan filmkväll har det ju blivit. Sen har vi några stycken som fixat eget boende utanför hotellområdet också. 

Det är ofta vi har våra "förfester" i Bunkern också. Det är mysigare att sitta på Längan egentligen men det brukar inte vara så populärt bland gästerna. Det blir alltid en sväng ner till baren när vi har våra fester. Även våra tema fester. Då brukar alla gäster få sig ett gott skratt ;) sen brukar vi fortsätta festerna nere på Sail & surf efter att baren har stängt. Vi sätter upp en slinga med lampor, sen är där en ljudanläggning och en bardisk. Kan inte bli bättre :) 

Man har ju tillbringat en del timmar i hotellets beach bar också. Här fungerar också wi-fi plus att det blir en naturlig plats att hänga på om man inte vill sitta inne på sitt rum eller i Bunkern. Vi har staffpriser på öl, drinkar, kaffe/te/choklad och pizza :) vilket är väldigt bra. På söndagar har vi något som kallas för Kreol söndagar (lokalt tema) då det är en speciell lunch med live band i restaurangen. Detta betyder också att maten vi får i matsalen inte är någon höjdare. Så söndagar har helt enkelt blivit pizza söndagar bland staffen. Lite sorgligt egentligen men rätt kul också. 

Får fortsätta min beskrivning av säsongen en annan dag! Daga att rusa :)

Tjingeling!

Lite pics från jobbjobbjobbelijobbet!



Dream team på flygplatsen redo för näst sista LTR transfern! 


Vasco och jag i Avtivity desk! 

Blomsterflickorna <3 


Extra hjälp på transfern ;) 

Jag och min nya kompis på Petite Terre.  

Njuter av båtturen till Ilet Caret :)


Praktikant Anton briljerar på Ilet Caret ;) 

A day in paradise! Petite Terre! 


Lunch dags på stranden på Les Saintes! 

Lunch dags på stranden i St Anne! 

Bästa sällskapet på Les Saintes! 


Tuff dag på kontoret ;) Langley Cruise! 

Paradoxe II - vår katamaran som vi seglar med till Petite Terre! 


Redo för transfer! 

Petite Terre! 


Favorit stranden på Les Saintes. 

Fika dags på Les Saintes. 

Skal från sjösniglar på fiskmarknaden i Pointe-á-Pitre. 


Super härligt street band på marknaden i Pointe-á-Pitre. 

Olles första vattengympa-pass ;)


Nyår - då hoppar vi in och jobbar i restaurangen! 

Lunch dags på Langley Cruise! 

Beautiful sunset vid stängningsdags i Activity desk! 

Fort Royal! 


Hotellområdet precis när man kört in genom grindarna! 

Välkomna till Fort Royal! 


Smoothie i hamnen på Les Saintes! 

Lunch dags på Les Saintes :)


View point Le Chamu på Les Saintes!

Ute på äventyr med minibussen! 


Brrr! ;) 

Ilet Caret :)


Korall hjärta på Ilet Caret! 

Jag & bästa Kristin på Ilet Caret - blekfiiisar ;) 

Sail & surf ich stranden uppe från hotellbyggnaden! 


Night view from Activity desk! 

Pappersmuggar, pizzakartonger, handdukar osv osv är allt märkt med Fort Royal! 


Best view from Activity desk! 

Beach baren! 


Stranden på hotellområdet! 

99 dagar

Ja.. Det är inte klokt! 99 dagar sedan jag lämnade familjen och vännerna för nya äventyr. Och nu är det bara några veckor kvar. Det känns väldigt konstigt. Kul men också lite vemodigt. Detta har blivit min vardag som jag trivs ypperligt med. Både jobbet, människorna runt omkring mig, klimatet och alla äventyr. 

Just idag är jag inte på topp. Har feber och håller på att tappa rösten. Är i Pointe-a-Pitre på marknaden med lite gäster idag. Väldigt trevligt men helst vill jag bädda ner mig i sängen och bli frisk. Sen efter senaste staff festen blev det en massa drama som jag ofrivilligt blivit indragen i. Tjejer alltså! Ibland känns det som man är tillbaka på högstadiet. Och det är inte klokt, vi är vuxna människor som är här och jobbar. Trodde jag iaf! Jaja jag har ingen energi att engagera mig i allt det där så jag försöker vara neutral och stötta. Ibland lättare sagt än gjort. 

Det märks att folk här nere börjar förbereda sig för att det snart är dags att åka hem. Det är många som "slutat" redan fast de har några veckor kvar. Det tär på en att vara iväg en längre period så här långt hemifrån också. Och det är nog mkt på grund av att det just har blivit en vardag här nere också som gör att folk längtar hem. Själv som jag skrev innan så är det blandade känslor för att bege sig hemåt igen. Jag ser ju verkligen fram emot att träffa familjen och alla vänner! Håller ju på att sakna ihjäl mig ;) men sen vet jag också att det kommer börja krypa i hela mig efter bara några veckor på hemmaplan. Så fort "hemma" börjar bli vardag igen så längtar jag efter nya upplevelser och äventyr. 

Men där är mkt kul som väntar hemma också! Som tur är :) familjen, vännerna, Rocky, min alldeles egna säng!!!! Svensk mat :P räkmacka, rödbetssallad och köttbulle macka, mellanmjölk, lösgodis, tacos, päronsaft, pappas spagetti och köttfärssås, min laxpasta, mammas kyckling i grönpepparsås osv osv osv... Listan kan göras lång! Kurr och mums i magen! Sen saknar jag en fungerande mobil. Iofs bra att inte kunna vara uppkopplad hela tiden och kunna bli nådd överallt och hela tiden. TV saknar jag faktiskt inte alls. Men kan sakna en fredagskväll vid tvn eller söndag kvällar med söndagsfilmen med något gott att äta. Här har vi ingen tv med fungerande kanaler. Kan bara kolla film eller serier som någon har med sig. Jag saknar utekvällarna och tjejkvällarna med mina fina vänner. Jag saknar att gå på bio! Det ska jag göra direkt när jag kommer hem. På att-göra-listan står det också ett besök hos frisören ganska snart efter att jag kommit hem. Stackars mitt hår är helt sönderblekt och slitet av allt sol och bad. Och långt har det blivit! Jag saknar min låda med alla nagellack och allt pyssel med mina naglar som jag alltid håller på med hemma. Här blir inte så mkt sånt. Får inte ha för mkt färg och så där när vi jobbar. Sen passar inte så mkt till våra röda tröjor heller :P jag saknar att gå Hålerundan eller att åka till gymmet och träna. 

Nu när jag tänker efter så saknar jag ändå en del saker hemma. Trodde faktiskt inte det! Konstig känsla när man läser igenom allt detta... Men snart är jag där! De sista veckorna nu kommer gå så himla fort. Innan jag vet ordet av det så kommer jag sitta på planet på väg hem mot Sverige igen. Så får passa på att njuta!!! För här är det verkligen saker som jag också kommer att sakna... 

Nu ska jag njuta av min kalla iste i gott sällskap med två härliga gäster som precis slagit sig ner här på fiket. 

Krya på mig! Jag ska försöka skriva snart igen ;) och ni mina få älskade läsare - KOMMENTERA! Skriv någon rolig rad. Eller ledsen. Eller vad ni vill!  Bara skriv!

Tjarå!